Gimnastički Klub Palestra osnovan je početkom 2015. godine u Novom Sadu. Bavi se ritmičkom gimnastikom.
Klub je član Gimnastičkog Saveza Srbije, a cilj našeg rada je omasovljavanje, promocija i razvoj ritmičke gimnastike.
Klub organizuje treninge na više lokacija na teritoriji opštine Novi Sad. Rad je organizovan sa devojčicama različitog uzrasta u grupama na rekreativnom nivou, kao i na takmičarskom u kategoriji grupa i u pojedinačnoj kategoriji. Takmičarke našeg kluba su u toku 2015. godine učestvovale, kako na državnim prvenstvima, tako i na međunarodnim i za relativno kratko vreme postojanja kluba, ostvarile dobre rezultate. U okviru našeg rada su priredbe i takmičenja koje organizujemo u mesecima decembru i junu.

Palestra_1

 

 

ritmika

Ritmička gimnastika je izuzetno atraktivan sport za devojčice svih uzrasta. To je spoj baleta, gimnastike i pokreta uz muziku uz korišćenje odgovarajućih rekvizita – vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka . Bavljenje ritmikom je moguće početi veoma rano, već od 3-4 godine života. Kod devojčica koje se bave ovim sportom podstiče i razvija motoričke i koordinacijske sposobnosti, gracioznost, kreativnost i muzikalnost. Veoma pozitivno utiče na pravilan razvoj muskulature i pravilno držanje tela, a odlična je osnova i za kasnije bavljenje bilo kojim drugim sportom.
Lepota ritmike je u njenoj složenosti, jer vežbačica mora prvo da savlada svoje telo, zatim tehniku rekvizitom i sve to da uskladi sa muzikom. Lepota bavljenja sportom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouverene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža devojčicama.

 

 

Predsednik kluba i glavni trener je Nataša Penčić, Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja, sudija u ritmičkoj gimnastici i licencirani trener u Gimnastičkom Savezu Srbije. Trenerskim poslom počela je da se bavi 2008. godine kao student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Završila je studije sa usmerenjem na ritmičku gimnastiku. Aktivno se bavila plesom i gimnastikom od svoje 7 godine. U toku svoje karijere, posećivala je brojna takmičenja i na njima ostvarila zapažene rezultate.

Trener u klubu je i Sonja Ilić, student na Univerzitetu u Novom Sadu, bivša državna prvakinja u gimnastici, sa završenom Srednjom baletskom školom u Novom Sadu, smer za savremenu igru.

 

trener